Miközben a leghétköznapibb eszközhöz is legalább egy oldalas használati útmutató dukál a boltban, addig az evolúció „csúcsszámítógépéhez”, az emberi agyhoz szinte semmilyen. Legalábbis az iskolában nem. Egyelőre.

Miközben a leghétköznapibb eszközhöz is legalább egy oldalas  image002használati útmutató dukál a boltban, addig az evolúció „csúcsszámítógépéhez”, az emberi agyhoz szinte semmilyen. Legalábbis az iskolában nem. Egyelőre. Így nem meglepő az a kutatók által megállapított tény sem, hogy agyunk kapacitásának alig 1-2 százalékát hasznosítjuk, ráadásul azt is egyoldalúan, felnőttkorra szinte megfosztva magunkat gyermeki zsenialitásunktól.

Van megoldás? Tehetünk valamit azért, hogy kiszabaduljunk a stressz-betegségek hálójából, kreatívabb, teljesebb emberi életet élhessünk fejlődő mentális képességeink kibontakoztatásával szolgálva magunk és az emberiség felemelkedését?

Nagy szavak? Csak látszólag azok. José Silva, az Agykontroll megteremtője egyértelműen igent mond erre. Hiszen több mint 10 milliónyi ember – felnőtt és gyermek – egyaránt hétköznapi gyakorlatáról beszél. Olyanokról, akik már azt is tudják: az sem mindegy milyen szavak, gondolatok luxusát engedjük meg magunknak.

Hogy miért? Ha agyunk a számítógép, akkor szavaink, gondolataink a programok. Hatvanezer gondolat naponta, majdnem minden másodpercre esik egy. Óriási lehetőség, ha jól élünk vele…

A mérések tanúsága szerint ugyanannyi energiát emészt fel, ha egy adott dologra pozitívan vagy negatívan gondolunk. Hogy a „közepéig” vízzel töltött pohár félig üres, vagy félig tele van, csak nézőpont kérdése, ám olyan nézőponté, amelynek hozzáállásunkban megmutatkozó, az életünkre gyakorolt hatása korántsem elhanyagolható.

Kétségtelen a felelősség: a változás, a változtatás kulcsa a kezünkbe került.

Ezek ismeretében nem csoda, ha valaki az agykontroll-tanfolyam elvégzését követően az alábbiakban foglalta össze az egészséges, sikeres emberi élet receptjét: ELLAZULT ALFA-ÁLLAPOT  +  POZITÍV MENTÁLIS PROGRAM  +  TETTEK = VÉGTELEN LEHETŐSÉG.

Célratörő Magazin 98/6