HELLINGER- FÉLE CSALÁD- ÉS RENDSZERÁLLÍTÁS 

Kineziológiával kombinált változata: csoportos program és egyéni tanácsadás keretében


Dr. Reif Éva – orvos-természetgyógyász, kineziológus, AFT practicioner vezetésével. 

Dr. Peter ORBAN illetve Dr. Arnold POLIVKA tanítványaként sajátítottam el a Bert HELLINGER nevéhez fűződő terápiát. Így annak különböző megközelítéseit ismerem és alkalmazom a gyakorlatban.

Ez a terápia Magyarországon 2000 óta családleképezés, családfelállítás, családállítás neveken vált ismertté. 

Az életünkben jelentkező problémák, elakadások, a családban jellegzetesen megismétlődő események, cselekedetek, helyzetek esetén sokszor nem tudunk semmiféle racionális, saját életünkben megtörtént dolgokból levezethető magyarázatot találni. Megfelelő eszközök hiányában tehetetlennek érezhetjük magunkat, hogy megszakítsuk, befolyásoljuk a nehéz élethelyzetek, a romboló viselkedésformák, vagy akár a kapcsolati problémák, a sikertelenség ismétlődését.

A családállítás, Peter Orban német pszichológus, családállító terapeuta szavaival élve, egy „izgalmas nyomozás”, amely az adott problémából kiindulva egy másik dimenzióban keresi annak gyökereit, a tudatalattiban, pontosabban abban az „intelligens mezőben”, ami a számunkra meghatározóan fontos személyekkel összeköt, akikkel mély (akár tudattalan) összetartozásban létezünk.

Alapvetően az Élet továbbadásának nyomvonalán, a közvetlen családtagjaink tartoznak ebbe a közösségbe, ahogyan a módszer megalkotója, Bert Hellinger ezt megállapította. Azonban a módszer több évtizedes alkalmazása, folyamatos, önfejlődő változása megmutatta, hogy nemcsak a családtagokkal, hanem a számunkra meghatározó közösségek tagjaival (pl. katonatársak, elkövető és áldozat, egy adott ügyért szorosan együtt dolgozó kollégák stb.) is kialakulhat ilyen mély összetartozás. Ilyen esetekben a tudatalatti összekapcsolódás miatt átvehetjük a másik embertől a meg nem oldott problémák terhét, felelősségét, magunkra vehetjük más nehéz sorsát, megnehezítve ezzel a saját életünket, beléphetünk kéretlenül és akaratlanul más ember pozíciójába jó szándékú tudatlanságból, így valaki más életét élve a magunké helyett.

Közelgő foglalkozások:

Mindezen „szereptévesztésekre” úgy tudunk rátalálni, hogy az intelligens mezőben ( µ -mező, mindentudó mező) megtalálható, ám számunkra láthatatlan információt „megjelenítjük”, leképezzük, méghozzá úgynevezett képviselők segítségével. Képviselőként bárki beállhat, akit kiválasztanak az adott szerepre, ehhez semmiféle médiumi képességre nincs szükség, mindenki alkalmas rá, aki segítő szándékkal erre vállalkozik és megengedi, hogy saját egóját hátrahagyva az általa képviselt személy, fogalom vagy akár tárgy energiájára ráhangolódjon.

Ennek talán legfontosabb feltétele, hogy képesek legyünk a gondolatainkat, ítéleteinket, egyéni probléma megoldási elképzeléseinket kizárni, „csak” lenni, és a megjelenő érzéseket, érzeteket, indíttatásokat jelezni, megmutatni.

A képviselők megnyilvánulásai, egymásra adott reakciói és egymással való interakciói megmutatják az utat a probléma forrása felé, amely már önmagában nagy jelentőségű, mert rálátást enged az energetikai „kisiklásra”, ahonnan kezdve a dolgok elromlottak, egy energetikai sémára, amely nyomán a dolgok öntudatlanul ismétlődnek. Már ez is katartikus változást indíthat el az állítás kérőben, de ezen túl még vannak lehetőségek, amiket meg tudunk tenni az állításban, hogy a rendszert áthangoljuk, a rendet helyreállítsuk, a tévedésből átvett terheket visszaadhassuk a megillető személynek, hogy új döntést hozhassunk az életünkről…

Az állítás hatása a rendszerben érvényesül, tehát nemcsak az állítást kérő személy sorsában hozhat változásokat, hanem a vele összetartozó személyekében is. Vagyis ezzel nemcsak magunknak segíthetünk, hanem szüleinknek, testvérünknek, gyerekeinknek is. Ha sikerült felkelteni az érdeklődését a problémája ilyen új szemléletű megközelítése és megoldása iránt, akkor a legjobb lehetőség segítőként részt venni egy tanfolyamon, ahol mindezt a gyakorlatban megtapasztalhatja, megértheti – és nem kevésbé fontos, hogy ha képviselőként is beáll az állításba, akkor akár saját kérdéseire is választ kaphat a szerepből származó impulzusok, megtapasztalások segítségével (ahogy mondani szoktuk: a „szerep megtalálja magának a megfelelő személyt”).
Érdemes kényelmes utcai öltözékben érkezni, amiben akár a földre is le tud ülni; jegyzetfüzetet, íróeszközt hozni.
Programunk 9-18 óráig tart. Szeretettel várjuk mindazokat, akik a kívánt változás létrejöttéhez bennünket választanak segítőül!

Jelentkezés

  Tanfolyam kiválasztása

  • A részvétel díja állítást kérőknek: 12.000Ft
  • Közreműködőknek: 4.000Ft

  Minden hónap második szombatja

  A  helyszínnel, valamint a jelentkezés és részvétel módjával kapcsolatos aktuális információkért kattintson a PROGRAMNAPTÁRBAN választott időpontra

  Érdeklődés:

  Telefon: +36 (30) 932-7611

  © 2022 PÉTERCSÁK MAXIM Minden jog fenntartva. All Rights Reserved.