M. TÍMEA

Időt szerettem volna spórolni és hatékonyságot növelni.

A Villámolvasás tanfolyammal az volt a célom, hogy kevesebb idő alatt, több könyvet tudjak elolvasni, ma már inkább a feldolgozni és megérteni szót használnám. Ráuntam, hogy a megvásárolt és olvasatlan könyvek csak gyűltek,  és ez frusztrációt okozott.

Időt szerettem volna spórolni és hatékonyságot növelni.

Éppen ezért, amikor a tanfolyamra jelentkeztem és a tanfolyam során feldolgozandó saját könyvek között keresgéltem, akkor minden alkalommal szívem szerint David Allen Hatékonyságnövelés stresszmentesen – GTD Az időmenedzsment új módszertana könyvét választottam volna, ami persze a javaslataidnak nem felelt meg, hiszen jóval hosszabb volt, mint az ajánlott.

Mégis bátorításodra ennél a könyvnél maradtam, őszinte örömömre.

A tanfolyam alatt nem volt módom a teljes könyvet feldolgozni a harmadáig jutottam, és ezen a harmadon belül is a módszer alapvetéseiből a munkafolyamat-irányítás 5 lépésében mélyültem el, ahogy tanítottad, fotóolvasás után aktiváltam és elmetérképet is készítettem. A könyv feldolgozását folytattam másnap, otthon, szuperolvasással, merülésekkel, sőt időnként sebesolvasással kombináltam az aktiválást.

Több „érdekes” tapasztalatom volt. Egyrészt egyértelműen érvényesült Stauffer 4-11%-os szabálya, amiben elmélyültem és aktiváltam a tanfolyam során , gyakorlatilag ez volt a könyv magja. Így új elmetérképet a könyv teljes feldolgozása során nem is kellett készítenem, egy-egy kiegészítést tettem a már meglévőhöz. Természetesen rendkívül sok hasznos információt kaptam a további aktiválással, ez a fejezet mégis összefoglalja a könyv teljes témáját, így ha csak ezt olvastam volna el, akkor már ezzel is elértem volna a felkészülés során megfogalmazott célomat.

Másik izgalmas tapasztalatom a célmeghatározáshoz kapcsolódik. Követtem a tanácsodat és nagyon pontosan megfogalmaztam, hogy mire van szükségem. Szó szerint leírtam többek között, hogy olyan trükköket, és eszközöket is szeretnék kapni (a tudás mellett), amelyet a mindennapi életemben tudok használni. Mivel az időspórolás és hatékonyságnövelés egyértelműen központi téma jelenleg az életemben, ezért még a tanfolyam előtt, letöltöttem magamnak egy applikációt, ami feladatlistákat kezel, akár komplex rendszerben is. Miközben aktiváltam a könyvet, rájöttem, hogy valóban kaptam egy eszközt is, ami már a gépemen van, de még nem használtam, ezt is csak aktiválnom kell.  Így a könyv tudásával és egy új „kütyüvel” már egy hét használat után állíthatom, hogy komoly eredményeket értem el.

Engem meggyőztél. Hálás köszönet érte.

Üdvözlettel: Tímea