Meditációs megújulás

A gyengéd szemléletváltás programja a spirituális tanulásról, avagy miként szólaltassuk meg a bennünk élő gurut.

JELENTKEZÉS
 

Korunkban a tudás megszerzésének lehetőségét – így a spirituális tudásét is – tanfolyamoktól, iskoláktól, mesterektől várjuk. Így szoktuk meg. Csupán arról a bennünk élő „gururól” feledkezünk meg, akivel 24 órára össze vagyunk zárva, akitől a legtöbbet tanulhatnánk, és önmagunknak szoktunk nevezni. Személyes érintettségünk okán az „Ő” tanításai látszólag különböznek A. DeMello, Osho, Eckhart Tolle, Maharshi, Hawkins, Jézus és mások tanításaitól. Egészen addig, amíg rá nem jövünk, hogy az élethelyzeteinkben megmutatkozó viselkedés-, érzelmi- és gondolatminták egyszerűen az emberi elme kondicionáltságának a termékei, aminek nem vagyunk tudatában. A spirituális fejlődés természetes velejárói e visszatérő buktatók, csapdák. Ám a megvilágosodás fényében tudatára ébredhetünk: semmi személyes nincsen bennük. Csupán évezredes emberi programozottságunk, aktuális kulturális örökségünk és neveltetésünk akadályoz meg abban, hogy színről színre látva lássunk!

Találkozóink főbb témái:

  1. Mi az emberiség két legfőbb tévedése, és miért nem hallottunk róla az iskolában? * Milyen szerepünk van e tévedés fenntartásában, és mi ennek a következménye?*Miként vezetnek félre az érzékszerveink? *Hogyan sétálunk bele téves nyelvhasználatunkból fakadóan élethelyzeteink csapdájába?*Miért betegít meg a gondolatokkal, érzelmekkel, cselekedetekkel való azonosulás? *Mi lehet a meditáció szerepe a gyógyulásban?
  2. Miként ébredhetünk fel az illúziók rabságából, hogy saját életünket élhessük másoké helyett? *Miként ismerhetjük fel mentális programozottságunkat, és szabadulhatunk meg tőle?Mire megyünk a technikákkal, és mire nélkülük?
  1. Mit jelent a spirituális keresés, és mikor ér véget? *Hogyan szüntethetjük meg a gondolkodásunkból és téves érzékelésből fakadó, ám élethelyzeteinknek tulajdonított kiszolgáltatottságunkataz érzelmek és a gondolat fölé emelkedés segítségével? * Hol és hogyan találhatunk rá a LÉTEZÉS FORRÁSÁRA a tudatosság és a figyelem kiterjesztésével? Miként kötelezhetjük el magunkat a spirituális ébredés mellett a Magasabb Intelligenciával való kapcsolatteremtés révén a mestermeditációban?

 

Dr. Ihaleakala Hew Len szerint a spirituális érési/tanulási folyamat három szakaszban zajlik. Az első, amikor kiszolgáltatottnak, áldozatnak véljük magunkat, és kívülről várjuk a megoldást. A második, amikor különböző eszközökkel, módszerekkel, technikákkal felvértezve kezünkbe vesszük sorsunk alakítását – látszólag –, magunk válunk iránytóvá. A harmadik, amikor rájövünk, hogy mindezekkel valójában új akadályokat teremtettünk, és rábízzuk magunkat a magasabb intelligenciárami magunk válunk ébredéssé. Mit gondol, Ön melyik szakasznál tart? Szeretne továbblépni?

Itt az alkalom, hogy részese legyen annak a gyöngéd szemléletváltásnak, ami lehetővé teszi, hogy többet tudhasson meg a testi-lelki gyógyulást eredményező paradigmaváltásról; a téves érzékelésből fakadó illúziók leleplezéséről; önkorlátozó hiedelmeink elengedéséről; a szeretetből és megbocsátásból eredő belső Forrás felfedezéséről, a tudatosság kiterjesztéséről, azaz a spirituális tanulásról a mestermeditáció segítségével.

Mottó:

„Mindössze ennyit tehetek érted, hogy segítek felejteni.  Ez az, amit a tanulás kapcsán a spiritualitás jelent: felejteni, felejteni csaknem mindent,  amire csak tanítottak. Szándékot a felejtésre, a figyelésre.” A De Mello

 

Jelentkezés, érdeklődés


•A találkozó-sorozat részvételi díja helyszín, időtartam és a mindenkori szervezés függvényében változó. Lásd: a Tanfolyam-Naptárban

• Az egész napos találkozó: 4.500Ft

• Diákoknak 18 éves kortól, nyugdíjasoknak, családok együtt érkező tagjainak, agykontrollosoknak: 3.000Ft/fő


Jelentkezni és a jelentkezésről részletesen tájékozódni a kapcsolat oldalon tudnak.


A KAPCSOLAT OLDALRA