Hellinger - féle családfelállítás

Kineziológiával kombinált változata: csoportos program és egyéni tanácsadás keretében
Dr. Reif Éva - orvos-természetgyógyász, kineziológus, AFt prakticioner vezetésével.

JELENTKEZÉS
 

A vonzás törvénye a testi-lelki gyógyulás szolgálatábanÉszrevette már, hogy ugyanazon eseményeket ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg? Ez azért van így, mert nem maguk az események határozzák meg élményeinket, reakcióinkat, hanem az, ahogyan mi ezeket megéljük, értelmezzük: az a speciális szűrőrendszer, amin keresztül a világot szemléljük. Mindannyian szembesülhettünk már azzal a ténnyel, hogy legszemélyesebb közegünkben, a családban megnyilvánuló érzelmek és események sokszor érthetetlenek, és megnyilvánulásuk szintjén nem is befolyásolhatóak. Ezek mélyben zajló folyamatok következményei, melyek eredete a hétköznapok embere számára mindeddig nem volt ismeretes, hozzáférhető illetve korrigálható. Bert Hellinger abból a felismerésből indult ki, hogy az élethelyzeteinkben felmerülő problémák nem mindig vezethetők le közvetlenül a saját életünkben zajló eseményekből. Annak az energiamezőnek köszönhetően, ami láthatatlanul összeköt felmenőinkkel, életünkkel meg nem oldott problémákat jeleníthetünk meg, és akarattalanul vehetünk át sorsokat, feladatokat. Az ezzel való szembesülés már önmagában is gyógyító hatású lehet, ám ezen kívül a családfelállítás során módunk van különféle beavatkozásokra is, mellyel elősegítjük a családi energia-rendszer harmóniájának helyreállítását.


Ez a speciális családterápia általában csoportos formában történik, de egyéni foglalkozással is lehetséges.


Dr. Peter ORBAN illetve Dr. Arnold POLIVKA tanítványaiként sajátítottuk el a Bert HELLINGER nevéhez fűződő terápiát. Így annak különböző megközelítéseit ismerjük és alkalmazzuk a gyakorlatban. A családfelállítás a Familienaufstellung szó szerinti fordítása. A terápia Magyarországon 2000 óta családleképezés, családfelállítás, családállítás neveken vált ismertté.


A mezőszemléletű megközelítés szerint, a családfelállítás egy adott család „szellemi mezejében” történő rendeződés. A mezőbe tartozik a terápiát kérő személy, az ősei, a korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei. A szellemi mező egy morfogenetikus energiamező – a forma keletkezésének mezeje. Az elnevezés azon a megfigyelésen alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor időközönként újra és újra megismétli önmagát, mígnem formává alakul. Amikor az egyén cselekvés előtt áll, a mező emlékezik és megismételhet egy korábbi cselekvést. Ezért fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat hívja elő. Bert Hellinger megfigyelte, hogy ha ezt a mezőt kívülről egy új szellemi behatás éri – egy új szellemi mozgást állítunk be – akkor ez az ismétlődés megáll és az egyén képes lesz egy új életszakaszt kezdeni.


A gyógyulás azzal kezdődik, hogy a múltat – az ismétlődésekkel együtt – tisztelettel elfogadjuk, nyitottá válunk a jövő felé. A módszer kineziológiával kombinált változata lehetővé teszi, hogy olyan tudattartalmakat is megjelenítsünk, amelyek hagyományos keretek között rejtve maradhatnának, olyan problémák megoldása is lehetővé váljék, ami még a felállítást kérő számára sem volt nyilvánvaló.


Ajánljuk mindazoknak, akik magasabb szintű megértésre törekszenek, és a fejlődés útját járva szeretnék felszabadítani mindazokat az energiákat, amik a generációk során blokkolódtak, hogy személyes és családi életük az örömteli változásoknak köszönhetően kibontakozhasson, illetve belső harmóniájuk a létrejött megértésnek köszönhetően helyreállhasson.


A családfelállítással éppen csak ismerkedők számára előnyös, ha előbb közreműködőként kapcsolódnak be a folyamatba. Ezt követően tudnak feliratkozni a családfelállításra, illetve a további műhelymunkába bekapcsolódni. Érdemes kényelmes utcai öltözékben érkezni, jegyzetfüzetet, íróeszközt hozni. Programunk 9-18 óráig tart. Szeretettel várjuk mindazokat, akik a kívánt változás létrejöttéhez bennünket választanak segítőül.
Mit üzen számunkra a betegségünk - hogyan értsük meg és segítsük gyógyulásunkat?
(Mit üzen számunkra a betegségünk.ppt)
 

Élménybeszámolók

Mindig örömmel töltenek el minket résztvevőink visszajelzései. Böngésszen Ön is élménybeszámolóink között és jelentkezzen tanfolyamainkra, majd írja meg nekünk sajátját!

Jelentkezés, érdeklődés


• A részvétel díja állítást kérőknek: 12.000Ft
• Közreműködőknek: 4.000Ft

Következő időpontok:

Telefon: +36 (20) 551 3079

 

Tanfolyam kiválasztása


Adatkezelési tájékoztató